Начин на приготвяне
Отрежете капаче на двата патладжана по дължина. През получилия се дълъг отвор издълбайте вътрешността им. Посолете патладжаните вътре и ги оставете за 20 минути. След това ги измийте, подсушете, полейте ги с малко зехтин и ги сложете да се изпекат във фурната за около 20 минути. Печете на 200 градуса в тава, застлана с хартия за печене.
През това време накълцайте лука и вътрешността на патладжаните. Загрейте малко мазнина и ги запържете. Щом омекнат, добавете скълцания чесън и нарязаните на ситно доматчета (малки, за консерва). Щом патладжанът омекне и течността се поизпари, снемете сместа от котлона и разбъркайте със нарязания магданоз, натрошените сирена, ригана, черен пипер и сол на вкус.
Напълнете запечените патладжани с плънката. Отгоре сложете кръгчета от големия домати и върнете ладийките от патладжан да се доизпекат до приятен загар, за още около 15 минути. Сложете по парче кашкавал и върнете във фурната, докато се разтопи.
Коментари