Начин на приготвяне
Прясното мляко, ванилията и захарта се слагат на котлона да заврат, като една чаша прясно мляко се заделя.
През това време с миксер се разбиват жълтъците, смесват се с отделеното студено прясно мляко и с брашното.
Получената яйчена смес се излива при топлото мляко и се разбърква докато кремът се сгъсти.
Когато се сгъсти достатъчно и започне да залепва за дъното на тенджерата се сваля от огъня и се оставя да поизстине.
Докато кремът се охлажда, приготвяме меренга.
Белтъците се разбиват на сняг с миксера докато се образуват твърди връхчета.
От захарта се приготвя светъл карамел и още горещ карамелът се изсипва при разбитите белтъци.
Докато се добавя карамелът, белтъците отново се разбиват с миксера.
Готовият меренг се слага в пош и се шприцова върху яйчения крем.
Яйчният крем с меренг е готов.