Яйчен крем с меренг

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Яйчен крем с меренг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • За меренга
  • белтъци - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко, ванилията и захарта се слагат на котлона да заврат, като една чаша прясно мляко се заделя.

През това време с миксер се разбиват жълтъците, смесват се с отделеното студено прясно мляко и с брашното.

Получената яйчена смес се излива при топлото мляко и се разбърква докато кремът се сгъсти.

Когато се сгъсти достатъчно и започне да залепва за дъното на тенджерата се сваля от огъня и се оставя да поизстине.

Докато кремът се охлажда, приготвяме меренга.

Белтъците се разбиват на сняг с миксера докато се образуват твърди връхчета.

От захарта се приготвя светъл карамел и още горещ карамелът се изсипва при разбитите белтъци.

Докато се добавя карамелът, белтъците отново се разбиват с миксера.

Готовият меренг се слага в пош и се шприцова върху яйчения крем.

Яйчният крем с меренг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: