Овесени бисквити Анзак

Овесени бисквити Анзак
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Хрупкави овесени бисквитки - за гости и за близки"

Необходими Продукти

  • Суха смес
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • пшенично брашно - 1 ч.ч. (може да се замени с типово или пълнозърнесто)
  • кокосови стърготини -   1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
  • Течна смес
  • шарлан - 1/3 ч.ч. (10 с.л.)(или разтопено масло)
  • вода - 6 с.л.
  • мед от глухарчета - 3 с.л. (или златен сироп)
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркваме суха смес от пшенично брашно, овесени ядки, кокосови стърготини и кафява кристална захар. В отделен съд/тенджерка за течната смес - смесваме шарлан (или разтопено масло), вода и мед от глухарчета (или златен сироп).

След като заври, при постоянно разбъркване, варим 1-2 минути. Добавяме содата и сваляме от котлона. Горещата течна смес сипваме наведнъж в купата със суха смес, разбъркваме ги и омесваме тесто.

Докато месим, използваме сила при натиска, за да се слепи добре тестото и поеме равномерно медения сироп (може да добавим 1 с.л. шарлан или разтопено масло, за да не е ронливо).

Със супена лъжица взимаме равномерни топченца тесто, които притискаме между длани - и оформяме на бисквити с обли краища (с дебелина  около 5 мм - не по-малко/ и големина кръгчето - около 5 см).

Получават се около 19-20 бр., които подреждаме в тава, предварително намазана с шарлан.

Печем на 180 градуса  за около 12-15 минути. След като са готови и ги извадим от фурната, оставяме за няколко минути да изстинат и тогава с тънка шпатула ги отлепяме от тавата.

Съхраняваме в кутия.

Невероятно вкусни и хрупкави - австралийски овесени бисквити Анзак с наситен карамелизиран вкус!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Страхотни! :)
01.05.2020 13:29
1