Начин на приготвяне
В тенджера на котлона загрейте млякото с маслото докато кипне. Отделно смесете захарта с нишестето и жълтъците до получаването на еднородна смес.
Добавете малко от млякото и разбъркайте. Получената смес излейте на тънка струйка във врящото мляко, докато бъркате непрекъснато.
Кипнете сместа на бавен огън и след това я сложете в съд с леденостудена вода. Бъркайте непрекъснато, докато сместа стане леко топла.
Извадете тенджерата със сместа от водата и я оставете да се охлади напълно, като от време на време я бъркате.
Разпределете я в купички и я сложете в хладилника докато сладоледът стегне.
След това ги преместете във фризера и ги оставете за около 3 часа. На всеки час рабърквайте.
Пломбирът е готов.