Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния със свинско и лапад

Яхния със свинско и лапад

Яхния със свинско и лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Яхния със свинско и лапад, която може да подкрепите с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • лапад - 1.5 кг
  • олио
  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • белени домати - 300 мл
  • бульон от лапада
  • захар
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива добре. Вари се 5 минути. Отцежда се, като се запазва бульона.

Месото се нарязва на ситни мръвчици. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Белените домати се слагат в блендер и се блендирт до доматен сок.

В дълбок тиган се слага олио да загрее. Слагат се свинското и лукът. Запържват се до златисто. Добавя се брашното и червения пипер.

Разбърква се, полепват по месото и лука и се запържва. Изсипва се доматеният сок.

Разбърква се. Добавя се захарта, за да неутрализира киселинността на доматите. Добавят се чубрица и черен пипер.

Сипва се от бульона от лапада. Сипва се малко повече, за да може да поври яхнията.

Лападът се нарязва и добавя в тигана. Овкусява се със сол.

Любимата яхния със свинско и лапад е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: