Начин на приготвяне
Лападът се измива добре. Вари се 5 минути. Отцежда се, като се запазва бульона.
Месото се нарязва на ситни мръвчици. Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Белените домати се слагат в блендер и се блендирт до доматен сок.
В дълбок тиган се слага олио да загрее. Слагат се свинското и лукът. Запържват се до златисто. Добавя се брашното и червения пипер.
Разбърква се, полепват по месото и лука и се запържва. Изсипва се доматеният сок.
Разбърква се. Добавя се захарта, за да неутрализира киселинността на доматите. Добавят се чубрица и черен пипер.
Сипва се от бульона от лапада. Сипва се малко повече, за да може да поври яхнията.
Лападът се нарязва и добавя в тигана. Овкусява се със сол.
Любимата яхния със свинско и лапад е готова за сервиране.