Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с лапад

Картофена яхния с лапад

Картофена яхния с лапад
Снимка: Габриела Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"С първият пролетен лапад непременно пригответе това вкусно веганско ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лапад - 350 г
  • домати - консерва смляни
  • босилек
  • дафинов лист
  • джинджифил
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеления лук, моркова и чесъна и задушете в тенджера с малко вода и олио.

Нарежете картофите на едри кръгчета и ги прибавете към зеленчуците.

Долейте още вода /в зависимост как желаете да стане ястието - по гъсто или течно/.

Най-накрая при полуготовност на зеленчуците прибавете лапада и смляното домати.

Добавете и подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: