Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с лапад и кладница

Яхния с лапад и кладница

Яхния с лапад и кладница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази яхния с лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 700 г
  • кладница - 300 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лапада и лука.

Задушете лука в мазнината до омекване, добавете кладницата - почистена и нарязана. Разбъркайте и гответе на тих огън, докато кладницата се сготви.

Добавете лапада, разбъркайте. Прибавете солта и червения пипер.

Разбъркайте и налейте 2-3 ч.ч. топла вода.

Гответе на бавен огън, докато яхнията остане на мазнина.

Разбийте 1 с.л. брашно на кашичка, прибавете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Вкусната яхния с лапад и кладница може да сервирате с кисело мляко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: