Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно сушени чери домати с босилек и чесън

Домашно сушени чери домати с босилек и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Домашно сушени чери домати с босилек и чесън
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Как да си приготвите домашни сушени чери домати, за да имате винаги, когато ви потрябват? - Даваме рецептата веднага"

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 кг
  • чесън - 6 бр. скилидки небелени и 4 бр. белени
  • розмарин - 3 стръка
  • пресен босилек - 4 бр. листа
  • олио
  • зехтин
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се почистват от дръжките и се измиват. Нарязват се на 2 половинки.

Тавата се покрива с хартия за печене. Нарязаните домати се нареждат върху хартията.

Прибавят се небелените скилидки чесън и стръковете розмарин.

Поръсва се със сол, захар и олио. Пекат се 3 часа са предварително загрята фурна на 100 градуса.

Изваждат се и се оставят да изстинат.

Нареждат се в буркан, като на дъното се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън.

Отгоре се нареждат сушените домати, като по средата се слага лист от пресен босилек, скилидка песен и стрък розмарин.

Накрая се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън. Залива се със зехтин.

Бурканите се съхраняват в хладилник.

Домашно сушените чери домати с босилек и чесън са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: