Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Сушени чери домати с подправки в дехидратор

Сушени чери домати с подправки в дехидратор

Сушени чери домати с подправки в дехидратор
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
720 мин.
Общо
735 мин.
"Тези сушени домати може да използвате за манджи, пици, а дори и за мезе за биричката"

Необходими Продукти

  • чери домати - 2 кг
  • хималайска сол
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чери доматите, подсушете с кухненска хартия и разрежете през средата с нож.

Подредете в тавичките на дехидратора с месестата час нагоре и на разстояние.

Преди да ги подредите (тавичките), поръсете доматите с хималайската сол и ригана.

Сложете ги на дехидратора една върху друга и затворете с капака.

Сложете на 65 °C и оставете за около 12 часа да се сушат. Времето е относително, защото има различни сортове и колкото са по-големи, толкова повече време ще отнеме.

Моят съвет е, все пак да следите и наблюдавате процеса на сушене и ако е необходимо, изключете преди посоченото време от мен.

Тези сушени домати може да използвате за манджи, пици, а дори и за мезе за биричката.

Изключително вкусни стават.

Съхранявайте сушените чери домати с подправки в дехидратор в стъклен буркан в хладилника или замразете във фризера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: