Начин на приготвяне
Измийте чери доматите, подсушете с кухненска хартия и разрежете през средата с нож.
Подредете в тавичките на дехидратора с месестата час нагоре и на разстояние.
Преди да ги подредите (тавичките), поръсете доматите с хималайската сол и ригана.
Сложете ги на дехидратора една върху друга и затворете с капака.
Сложете на 65 °C и оставете за около 12 часа да се сушат. Времето е относително, защото има различни сортове и колкото са по-големи, толкова повече време ще отнеме.
Моят съвет е, все пак да следите и наблюдавате процеса на сушене и ако е необходимо, изключете преди посоченото време от мен.
Тези сушени домати може да използвате за манджи, пици, а дори и за мезе за биричката.
Изключително вкусни стават.
Съхранявайте сушените чери домати с подправки в дехидратор в стъклен буркан в хладилника или замразете във фризера.