Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с хрупкава коричка и песто

Сьомга с хрупкава коричка и песто

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Сьомга с хрупкава коричка и песто
Снимка: Габриела
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Насладете се на безупречния вкус на сьомгата с хрупкава коричка и песто"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 филета
  • орехи - 50 г
  • пълнозърнест хляб - филийка
  • песто - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме настрана.

През това време приготвяме сместа с помощта блендер.

В блендера накъсваме филийката пълнозърнест хляб, слагаме зехтин, скилидката чесън, орехите, пестото, настъргваме кората от един лимон и сол и черен пипер.

Блендираме добре всичко и след това го слагаме върху парчетата от сьомга.

Слагаме ги в тавичка и покриваме с фолио.

Печем рибата във фурна на 180 градуса за около 7-8 минути. След това махате фолиото и печете на грил опцията, за да хване хубава коричка отгоре за още 2-3 минути.

Сервирате още, докато е топла! Рецептата е страхотна, а вкусът - незабравим!

Добър апетит! Сьомгата с хрупкава коричка и песто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Страхотно :)
02.05.2020 10:55