Начин на приготвяне
От палачинките с лимец, пуснала съм рецепта, приготвих нова вкусотия - ето как.
Ползвах 4 бр. палачинки с лимец, във всяка поставих парче шунка, върху нея парченце моцарела и поръсваме с риган. Завива се на пакетче.
В купа се разбива с вилица яйцето, добавя се малко сол и брашното от царевица и бяло брашно.
С малко газирана вода се разрежда на каша, да не е рядка, а по-гъста, за да полепне по палачинката.
В тиган се загрява два пръста олио, топим всяко пакетче от всички страни и пържим на умерен огън до златисто.
Изваждат се върху хартия да попие мазнината. Хапваме солените палачинки по всяко време със зеленчуци или таратор.
Чудесно се получи, може да ползвате и готови палачинки или по ваша рецепта.
Моите панирани солени палачинки са готови.