Начин на приготвяне
Рецепта за мигновен здравословен сладък хумус!
Всички съставки сипваме в каната на блендер / нутрибулет: 1 к.ч. нахут (предварително сварен или от буркан - отцеден), 2 супени лъжици натурален бял сусамов тахан, 1 пълна с.л. кафява тръстикова захар на кристали, 1 пакетче ванилия, 1 с.л. смлян лен - ленено брашно, 1 с.л. натурално какао, 2 с.л. био брашно от рожков, 3 с.л. домашен мед от глухарчета, 1 ч.л. натурално студено пресовано сусамово масло и 3 с.л. изворна вода.
Смиламе до получаване на гладка хомогенна смес за сладка разядка.
Бърза, лесна и вкусна какаова разядка с нахут, подходяща за закуска и следобедна закуска!
Поднасяме сладкия хумус с Рожков и мед, украсен с лешници, към домашни овесени бисквити, сусамки, захаринки, ванилови сладки или меденки!