Напукани сладки с типово брашно и течен шоколад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
02/05/2020
"Помните ли добрите стари напукани сладки - и как иначе, те просто не се забравят "
Приготвяне50 мин.
Готвене12 мин.
Общо62 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • типово брашно - 2 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • пудра захар - 1 /2 ч.ч за овалване
  • какао - 1 ч.ч. Нескуик
  • сол - 1/2 ч.л.
  • течен шоколад - 5 с.л Нутела
  • олио - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито в купа и го смесваме с бакпулвера. Разбъркваме добре с щпатулка за да се смесят двете части. Добавяме солта, какаото и разбъркваме отново.

В друга купичка разбиваме с миксер две яйца и захар продължително. Добавяме олиото и отново разбъркваме. Накрая слагаме течния шоколад и разбъркваме.

На части слагаме брашнената смес. Прехвърляме на набрашнен плот и замесваме тесто.

Оформяме го на топка. Тъмно на цвят тесто се получава от типовото брашно, какаото и течния шоколад.

Оставяме да стегне за 40 минути в хладилника. Вадим го и оформяме с ръце топки с равна големина, малко по-големи от орех.

Овалваме всяка в пудра захар, предварително изсипана в чиния. Като овалим леко изтърсваме.

Редим напуканите сладки в тава, покрита с хартия за печене, в загрята фурна. Печем за 12 мин. до готовност.

Вадим ги от тавата след като изстинат и слагаме в купа. Вкусни с леко различен вкус от типовото брашно и течния шоколад.

Напуканите сладки с типово брашно и течен шоколад са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
03.05.2020 11:49
Уникални! :)
0
0