Начин на приготвяне
Разтваряме маята в топла вода с една лъжица захар и една лъжица брашно. Оставяме да престои 20 минути докато шупне и изсипваме в дълбока купа, в която сме направили кладенче от брашното и солта.
В купата сипваме и 5 с.л. олио и жълтъка. Омесваме меко тесто и го разделяме на 10 равни топки.
Оставяме тестото да си почине и през това време си приготвяме продуктите за плънката.
Всяка топка оформяме с ръце в правоъгълна форма, мажем с олио и лютеница и в средата нареждаме кисели краставички, бекон и кашкавал.
Прегъваме краищата към средата, така че да покрият плънката и с пръсти притискаме и леко усукваме тестото от двете страни на закуската, за да не се разтече кашкавалът в тавата по време на печене.
Намазваме закуските с разбит белтък и поръсваме с малко настърган кашкавал.
Оставяме ги на топло докато удвоят обема си и след това печем на 180 градуса, докато закуските с бекон и лютеница придобият приятен загар и усетим аромата на бекон и кашкавал.