Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Закуски с бекон и лютеница

Закуски с бекон и лютеница

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Закуски с бекон и лютеница
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 400 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • За плънката
  • кисели краставички - 4 бр.
  • кашкавал - 10 слайса за сандвичи
  • бекон - 10 слайса
  • лютеница - по 1/2с.л. на закуска
  • олио - за намазване
  • За намазване
  • белтъци - 1 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в топла вода с една лъжица захар и една лъжица брашно. Оставяме да престои 20 минути докато шупне и изсипваме в дълбока купа, в която сме направили кладенче от брашното и солта.

В купата сипваме и 5 с.л. олио и жълтъка. Омесваме меко тесто и го разделяме на 10 равни топки.

Оставяме тестото да си почине и през това време си приготвяме продуктите за плънката.

Всяка топка оформяме с ръце в правоъгълна форма, мажем с олио и лютеница и в средата нареждаме кисели краставички, бекон и кашкавал.

Прегъваме краищата към средата, така че да покрият плънката и с пръсти притискаме и леко усукваме тестото от двете страни на закуската, за да не се разтече кашкавалът в тавата по време на печене.

Намазваме закуските с разбит белтък и поръсваме с малко настърган кашкавал.

Оставяме ги на топло докато удвоят обема си и след това печем на 180 градуса, докато закуските с бекон и лютеница придобият приятен загар и усетим аромата на бекон и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: