Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с оризово брашно

Соленки с оризово брашно

Соленки с оризово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Няколко от тези соленки ще ви заситят от закуска чак до вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • извара - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • риган - 2 щипки
  • оризово брашно - 130 г
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива с вилица едно яйце. Прибавяме две супени лъжици кисело мляко, сода за хляб и олио. Разбърква се добре. Добавя се извара, риган и оризовото брашно.

Разбърква се отново на гъста смес почти като тесто. С лъжица се оформят 5 средно големи соленки и отгоре поръсваме семена микс.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15-20 минути и изваждаме да се охладят. За по-голямо количество, увеличете продуктите.

Соленките с оризово брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: