Начин на приготвяне
Приготвяме пролетната салата със свежи зеленини набрани от градината – зелена къдрава крехка марулка, перца пресен лук и малки стръкчета магданоз.
Измиваме и ги нарязваме в купа за салата и прибавяме към тях елдата ( предварително сварена за около 15 минути и отцедена).
Нарязваме на ситно маслинки и кисели тиквички (домашно приготвени - мариновани) – 5 бр. + 5 бр цели колелца за декорация.
Сипваме марината от буркана на тиквичките за кисел вкус (вместо оцет).
Подправяме на вкус с хималайска сол и черния пипер.
Поднасяме салатата, украсена с мариновани тиквички на колелца - в салатиера.
Пролетна свежа салата с елда и тиквички, здравословна и засищаща, достойна за основно ястие.