Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с елда и тиквички

Салата с елда и тиквички

Салата с елда и тиквички
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 розетка крехка маруля
  • елда - 1 ч.ч. пълна - сварена
  • сол - 1 ч.л. хималайска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • тиквички - 10 резенчета - домашни кисели мариновани
  • марината - 3 с.л.от киселите тиквички
  • маслини - 5 бр.нарязани без костилки
  • пресен лук - 5 перца
  • магданоз - 1 шепа пресен
  • шарлан - 1 с.л. слънчогледово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме пролетната салата със свежи зеленини набрани от градината – зелена къдрава крехка марулка, перца пресен лук и малки стръкчета магданоз.

Измиваме и ги нарязваме в купа за салата и прибавяме към тях елдата ( предварително сварена за около 15 минути и отцедена).

Нарязваме на ситно маслинки и кисели тиквички (домашно приготвени - мариновани) – 5 бр. + 5 бр цели колелца за декорация.

Сипваме марината от буркана на тиквичките за кисел вкус (вместо оцет).

Подправяме на вкус с хималайска сол и черния пипер.

Поднасяме салатата, украсена с мариновани тиквички на колелца - в салатиера.

Пролетна свежа салата с елда и тиквички, здравословна и засищаща, достойна за основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: