Глазирани бисквити

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
865
2
04/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко и леко лепнещо тесто от продуктите, които добавяме едно след друго и разбъркваме постоянно с телена сладкарска бъркалка - яйце, кафява кристална захар, шарлан, сода, течна ванилия, канела, овесени ядки, брашно - пълнозърнесто и царевично, и накрая на ситно натрошени орехи.

За да не е ронливо тестото, е възможно да добавим още малко шарлан.

Оформяме топченца, които сплескваме (не много, тъй като се разстилат по време на печенето).

Подреждаме ги на разстояние в намазнена тава и печем на 180 градуса за около 10 минути, като внимаваме да не изгорят от долната страна, и ако се налага, превключваме фурната само на горен реотан.

Готови са още мекички - не е нужно да чакаме да се препекат до желаната хрупкавина, защото докато изстиват, стават от само себе си хрупкави.

В случай че се чупят като ги отлепяме още горещи, ги оставяме леко да поизстинат 1-2 минутки и тогава с тънка шпатула ги отделяме от тавата и ги прибираме в кутия, за да не се втвърдяват вкусните бисквити много.

Намазваме ги с предварително приготвената какаова глазура, за която разбърквайки непрекъснато - сме сварили за 1-2 минути всички съставки заедно (канела, рожков, какао, шарлан, вода и кафява кристална захар).   

Може да я използваме, след като поизстине леко, и се сгъсти.

Намазваме богато бисквитите с глазура и поръсваме със сусам. Оставяме да се стегнат.

Лесни хрупкави глазирани бисквити, които може да поднесем за специални поводи. 

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
05.05.2020 00:13
Изглежда много вкусно :)
0
0