Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинския кебап с гювеч върху ориз

Свинския кебап с гювеч върху ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинския кебап с гювеч върху ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Да ви е сладко с този свински кебап с ориз"

Необходими Продукти

  • за гювеча
  • свинско месо - 700 г
  • гювеч - 1 пакет замразен
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • масло - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • за ориза
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете месото за малки хапки. Поставете го в тенджера със студена вода и прибавете дафиновия лист. Поставете тенджерата на умерен огън и варите за 30 минути.

Извадете свинското с решетъчна лъжица, а сока прецедете и запазете.

В метален съд прибавете олиото и маслото, оставете да се нагреят и прибавете месото, черния пипер и чубрицата, запържете до лека промяна на цвета му.

Прибавете ситно нарязания лук, след като омекне, прибавете размразения гювеч, налейте 1 ч.ч. от прецедения сок и 2 с.л. доматено пюре.

Посолете на вкус и оставете да поври на умерен огън, докато зеленчукът омекне.

Измийте ориза много добре под течаща вода и прецедете.

В тенджера налейте олиото и прибавете ситно нарязания лук и прецедения ориз, запържете за кратко.

Налейте 700 мл от заделения сок на месото, ако не ви достигне, долейте вода и посолете на вкус.

Оставете ориза да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате, до готовност.

При сервиране на свинския гювеч ще ви е нужна дълбока десертна купичка.

В нея прибавете от кебапа на дъното и допълнете с ориз. Обърнете купичката върху чинията, в която ще сервирате свинския кебап, и внимателно я отстранете.

По желание поръсете свинския кебап с гювеч върху ориз с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: