Пилешко филе със сирене Бри
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешко филе със сирене Бри

Пилешко филе със сирене Бри

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4665k1k1k
Пилешко филе със сирене Бри
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Добър апетит с пилешкото филе със сирене Бри"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пилешки филета са елегантни и подходящи за много различни поводи. Приготвят се лесно и са много вкусни и ароматни.

Сирене Бри е кремообразно сирене и освен за мазане върху багета е много вкусно като добавка за сосове.

Комбинацията от сирене Бри и бадеми е чудесна.

Сметанов сос със сирене Бри е невероятно вкусна комбинация!

Направете пилешките филенца, като ги поставите между стреч фолио или пергаментова хартия и ги притиснете с длан разточете с точилка, докато станат с дебелина около 1 см.

Намажете пилешките филенца със сол черен пипер, сирене Бри и поръсете с едро нарязани ядки бадеми (лешници или смлени, както ви допада на вас).

Навийте пилешките филенца заедно с бекона и плънката и закрепете с клечки за зъби.

Загрейте олио в тиган с една бучка масло до кипене. Добавете пилешките руладини и запържете до златиста коричка от всички страни за 5 минути.

Добавяте нарязания лук шалот и задушавам още 3-4 мин. Когато лукът омекне добре, добавете прясна мащерка и бялото вино и оставете виното да заври.

След това намалете котлона и задушавайте около 10 минути. След това налейте сметаната и гответе още 10-15 минути - до сгъстяване на соса.

Накрая в горещия сос добавете каперсите и сирене Бри - парченце малко по-голямо от орех, или колкото повече, толкова по-добре, да се разтопи в сметаната.

Нашите лесно пилешко филе със сирене Бри е готово за сервиране!

Декорирайте с вашето въображение! Аз ги поднесох с папая, но можете и с ладийка от пъпеш.

Чудесно се допълват вкусовете - непременно опитайте!

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: