Мусака за деца

Мусака за деца
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"С какво мусаката за деца е по-различна от класическата - разберете в рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • месо - 300 г мляно
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • сол - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • целина - 50 г - глава
  • пащърнак - 1 корен
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, морковите, пащърнака и целината и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно и лука.

Слагаме мляното месо в тенджера и наливаме 1 ч.ч. вода. Варим на котлона около 5 минути, като разбъркваме.

След това добавяме в тенджерата морковите, целината, пащърнака и лука.

Разбъркваме и наливаме още 1 ч.ч. вода.

Продължаваме да варим още 10 минути и добавяме картофите, червения пипер и солта.

Наливаме още 1 ч.ч. вода.

Варим около 20 минути до омекване на картофите и пълно сгъстяване.

Изсипваме в тавичка и заглаждаме вкусната мусака.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и настъргваме вътре кашкавала. Заливаме равномерно с тази смес детската мусака.

Запичаме мусака за деца за 10 минути на 200 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: