Веган картофени кюфтенца с манголд

Веган картофени кюфтенца с манголд

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
913
5k
4k
1k
5
04/05/2020
"Веган картофени кюфтенца с манголд - ароматът е неустоим"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 227
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 3 ч.ч. сварени
  • пресен лук - 5 перца свежи
  • манголд - 5 листа свежи
  • копър - 1 шепа пресен
  • моркови - 1 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. равна - ситно рендосан
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • куркума - 1/3 ч.л. индийска
  • кимион - 1/3 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/3 ч.л. смлян
  • шарлан - 2 ч.л. + за икономично пържене
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л. фино
  • За панировка
  • царевичен грис - ½ ч.ч. едър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофи на пара (обелени и нарязани на ситно) и отмерваме 3 чаени чаши сварени кубченца.

Сипваме ги в дълбока купа и ги намачкваме на пюре.

Прибавяме към тях и останалите продукти: измити и нарязани на ситно – манголд, пресен лук и копър, рендосани на ситно ренде – морков и пресен корен джинджифил.

Овкусяваме с подправките – хималайска сол, куркума, кимион, черен пипер и шарлан.

Сгъстяваме сместа с фино царевично брашно. Разбъркваме равномерно и оформяме малки кюфтенца.

От сместа се получават 15-16 бр. картофени кюфтета.

Овалваме ги от всички страни в едър царевичен грис, за да ги панираме.

В загрят тиган с малко шарлан приготвяме кюфтенцата до златист цвят от двете страни.

Веган картофени кюфтенца с манголд и джинджифил с златна хрупкава коричка и чуден аромат!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар