Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца в гювеч с праз

Свински ребърца в гювеч с праз

Свински ребърца в гювеч с праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Знаете ли празът как е най-вкусен - със свински ребърца и в гювеч, разбира се"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • праз - 3 стръка
  • картофи - 1/2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчукова подправка
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз - сух
  • костен бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата и ги измийте. Сложете ги в подходящ съд за варене /тенджера под налягане/ и ги залейте с вода. Сварете ги до готовност.

Обелете праза, моркова и картофите и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете праза на дъното на гювеча, полейте с мазнината и добавете моркова и картофите.

Подредете ребърцата отгоре, овкусете със сол и зеленчукова подправка. Налейте около 1 ч.ч. костен бульон /може и повечко/ и похлупете с капака.

Сложете гювеча във фурната/студена фурна/ и включете на 200 градуса.

Печете около час от загряването на фурната.

Преди да поднесете, поръсете със сух магданоз.

Свинските ребърца в гювеч с праз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: