Реване със заливка от прясно мляко

Реване със заливка от прясно мляко

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
189
3k
569
440
05/05/2020
"За любителите на сладкия живот имаме сочно реване със заливка"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 700
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, което е за заливката, се загрява заедно със захарта и ванилията и се оставя настрани да изстине.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта.

Прибавят се прясното мляко и олиото.

Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към яйцата. Следва гриса и ванилията.

Сместа се разбърква до хомогенност. Изсипва се в тавичка 20/30 см.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

След като се изпече реването, се надупчва с дървено шишче и се залива със студената млечна заливка.

Оставя се няколко часа на студено и тогава се нарязва на квадрати.

По желание реването със заливка от прясно мляко се поднася с разбита сметана, топка сладолед или пресни плодове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар