gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване със заливка от прясно мляко

Реване със заливка от прясно мляко

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2664k6942k1
Реване със заливка от прясно мляко
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"За любителите на сладкия живот имаме сочно реване със заливка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, което е за заливката, се загрява заедно със захарта и ванилията и се оставя настрани да изстине.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта.

Прибавят се прясното мляко и олиото.

Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към яйцата. Следва гриса и ванилията.

Сместа се разбърква до хомогенност. Изсипва се в тавичка 20/30 см.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

След като се изпече реването, се надупчва с дървено шишче и се залива със студената млечна заливка.

Оставя се няколко часа на студено и тогава се нарязва на квадрати.

По желание реването със заливка от прясно мляко се поднася с разбита сметана, топка сладолед или пресни плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: