Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на парчета. Сложете ги в тенджера с подсолена вода и сварете до омекване.
С преса намачкайте сварените картофи на гладко пюре.
Добавете едно яйце, овкусете с щипка наситнен магданоз, щипка чубрица и щипка черен пипер.
Объркайте добре приготвената смес и приберете в хладилник за 1 час.
Нарежете моцарелата на малки парчета.
От охладената картофено пюре направете малки кюфета в средата им сложете по парче моцарела и оваляйте доволно в сусам.
Изпържете апетитните картофените кюфтета в сгорещено олио.
Извадете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете картофените кюфтета с моцарела със салатка по желание или подлучено кисело мляко.
Да ви е сладко!