Начин на приготвяне
Измих и сварих картофите. Веднага ги залях със студена вода за 10 минути. Обелих ги, половината рендосах на едро ренде, другата половина нарязах на ситно.
Оставих всичко да се охлади напълно, добавих кашкавал, сиренето, лука, чесъна и подправките. Смесих добре, добавих само жълтиците, обърках сместа.
Оформих картофените кюфтенца, потапях първо в брашно, после в разбит белтък. Изпържих в добре загрято олио.
Пухкавите картофени кюфтета стават чудесни и изпечени на 200 градуса във фурна с вентилатор и хартия за печене, като се обръщат веднъж.
Ако искате хрупкава коричка, се потапят в брашно, белтък, галета (царевичен грис) белтък.
Бърза идея за вкусни безмесни кюфтета!