Начин на приготвяне
Накисваме ориза във вода за 1 нощ. След това го отцеждаме и блендираме с ½ чаена чаша вода до фина гладка смес, малко по-рядка от класическата за палачинки.
Към нея прибавяме подправките, содата и шарлана и разбъркваме.
В загрят тиган с шарлан сипваме по 1 пълна ч.л. от сместа (или 1 с.л. за малко по-големи).
След като позлатеят краищата, обръщаме внимателно мини палачинките и изпържваме от другата страна до същия златист цвят.
Готовите солени палачинки захлупваме с капак, за да не изсъхват, докато оползотворим цялата смес.
Поднасяме безглутенови мини палачинки с ориз - още топли за закуска.
Подходящи са за топване в солена разядка, домашно сладко или поляти с мед – за любителите на комбинацията – пикантно сладко солено.
Чудно Вкусно!