Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Домашен крем с жълтъци и масло

Домашен крем с жълтъци и масло

Домашен крем с жълтъци и масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Защото понякога ни се хапва точно нежно кремче"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • краве масло - бучка
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете прясното мляко, като заделите 100 мл.

Добавете захарта и ванилията. Изчакайте да заври и се разтопи захарта.

В заделеното мляко сложете жълтъците и нишестето. Разбийте с тел, като внимавате да не останат бучки.

Към заврялото мляко добавете жълтъците на тънка струйка, без да спирате да бъркате.

Намалете котлона и варете до желаната гъстота.

Една минута преди да изключите, добавете кравето масло.

Разбъркайте, за да се разтопи и махнете от котлона.

Разсипете домашния пудинг в подходящи купички.

Всяка купичка с яйчен крем покрийте с малко парче стреч фолио, като се допира хубаво по повърхността на крема, и оставете да се охлади.

При сервиране на домашния крем с жълтъци и масло може да поръсите с кафява захар и разтопите с горелка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: