Киноа със спанак и яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
07/05/2020
"Идея за приготвяне на любимата ни киноа - със спанак и яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спанак - 3 шепи листа (250 гр)
  • пресен лук - ½ връзка
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1/3 ч.л., на вкус
  • къри - 1 - 2 щипки
  • бейби спанак - няколко листенца, за украса
  • невен - цвят, за декорация
  • За варивото
  • киноа - ½ к.ч.
  • хималайска сол - ½ к.л. равна
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • шарлан - 1 ч.л.
  • вода - 1 и ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме киноата в заврялата вода, подправена с хималайска сол, черен пипер и шарлан за около 20 минути.

Дръпваме от котлона и оставяме да си поеме водичката (в случай че има в излишък, я отцеждаме).

Измиваме и нарязваме спанака и пресния лук. Сипваме ги в дълбок керамичен тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме загряли слънчогледовото масло – шарлан.

Разбъркваме и ги оставяме под капак за около 5 минути, докато омекнат. След това прибавяме сварената киноа и двете разбъркани яйца, които в купичката сме подправили с 2 щипки къри.

Хубаво разбъркваме, така че яйцата да се разпределят равномерно и да обгърнат зрънцата киноа. Подправяме със смлян на мелничка черен пипер и хималайска сол – на вкус.

Пържим още няколко 5 минути и сваляме от котлона.

По желание сипваме порцията във форма за торта, оформяйки блат, поръсен с нарязан пресен лук и украсен с листенца бейби спанак и цвят невен.

Поднасяме ароматното чудно вкусно ястие киноа със спанак и яйца топло – изпълнено с наситени вкусове!

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар