Начин на приготвяне
Първо, приготвяме киноата , като я измиваме и накисваме в топла вода. Оставяме я настрана.
Лука, спанака и чесъна нарязваме на ситно. В мазнина запържваме лука и чесъна. Като поомекнат, добавяме спанака и 1 к.ч. вода, за да се задуши. Разбъркваме периодично.
Отцеждаме киноата от водата и я прехвърляме заедно със спанака в тава. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, добавяме джоджена, копъра и сол на вкус.
Разбъркваме, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем в загрята на 190 градуса фурна. Запеканката е готова, когато зрънцата киноа се разпукат и станат прозрачни.
Тогава махаме фолиото и запичаме за 5 минути в силна фурна, докато киноата със спанак придобият лека хрупкава коричка.
Киноата със спанак на фурна е готова.