Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Киноа със спанак и левурда

Киноа със спанак и левурда

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Киноа със спанак и левурда
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Спанак и левурда вече сте приговяли, но сега добавете и киноа, да видите, че още по-вкусно ще стане"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 ч.ч.
  • спанак - 250 г
  • левурда - 7 - 8 бр. листа
  • лук - малка глава
  • зелен лук - 1 връзка (4 - 5 стръка)
  • моркови - 1бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се накисва за около час и се изплаква.

Спанакът се почиства от коренчетата. Използвала съм млад спанак и не се наложи да отстранявам дръжките. Заедно с левурдата ги измийте и отцедете от водата. Левурдата придава на ястието лек, деликатен аромат на чесън.

В дълбок тиган запържете леко накълцаните на ситно кубче кромид, гъби и морков в олиото. Посолете леко. Прибавете червения пипер.

Добавете нарязания зелен лук и веднага след него нарязаните спанак и левурда. Щом се смени цвета на зелениите добавете отцедената киноа и чаша и половина гореща вода. Сложете капак и варете на умерена температура максимум 15 мин.

Доовкусете с още малко сол и отстранете от огъня.

Лично аз харесвам това ястие леко поизстинало, но това е въпрос на вкус.

Сервирайте самостоятелно, ако желаете да е на 100% постно. Млечен сос или катък с печени чушки си пасват добре с готовото ястие.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Пропуснала съм в рецептата 3-4 бр. печурки, които се нарязват на филийки и се запържват заедно с лука и моркова. Моля да ме извините!
22.04.2019 15:34
1