Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Киноа със спанак и гауда

Киноа със спанак и гауда

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Киноа със спанак и гауда1 / 2
05/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • киноа - ¼ ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - ½ ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • гауда - 1/3 ч.ч. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата в подсолена вода за 15-20 минути, отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган и запечете за 2 минути слънчогледовите семки.

Добавете намачканите скилидки чесън и запържете за още 2 минути. Прибавете спанака и киноата, задушете до омекване на спанака.

Пoръсете с лимонов сок и малко от настърганото сирене. Разбъркайте и сервирайте ястието, поръсено отгоре с останалата гауда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: