Начин на приготвяне
Нарежете гъбките (на 2 или 4) и ги прехвърлете в купа. Залейте ги с хладка вода и овкусете с малко сол. Оставете ги за 10-на мин.
През това време нарежете 2 глави кромид лук на шайби и ги разделете на кръгчета/пръстенчета.
Отцедете гъбите и ги прехвърлете в тавичка. Поръсете с малко черен пипер и зехтин и ги пъхнете в предварително загрята на 220° фурна за 10-на мин.
Извадете ги, разпределете лука отгоре и върнете във фурната за още 10 мин.
Нарежете карфиола на филийки и го пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 6 мин. Извадете и отцедете.
Нарежете 3-тата глава лук и чушката на дребно и ги задушете в маслото и 2-3 с.л. зехтин. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.
Добавете пелина и изчакайте да се изпари.
Прибавете сметаната, разбъркайте и снемете от огъня.
В дълбока тавичка разпределете, първо, сместа със задушения лук, отгоре добавете печените гъбки и кръгчета лук.
Подредете и филийките карфиол и поръсете с 1/2 от салвията (предварително наситнена).
Разпределете кашкавала и накрая поръсете карфиола на фурна с останалата салвия.
Печете ~15 мин карфиола на фурна с гъби, салвия и пелин в предварително загрята на 220° фурна.
Коментари