Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени телешки кюфтета

Пълнени телешки кюфтета

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пълнени телешки кюфтета3 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Телешки кюфтенца с вкусна плънка - вижте каква"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 4 с.л. (настърган)
  • магданоз - 1 ч.л. (нарязан на ситно)
  • галета - 80 г (за предпочитане пресни)
  • вода - 6 с.л. (приблизително)
  • сол - на вкус
  • моцарела - 1 бр. (125 г)
  • доматен сос - 700 мл
  • лук - 1/2 (нарязан ситно)
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени телешки кюфтета е много вкусна рецепта за кюфтета.

В тази рецепта пълним всяко кюфте с кубче моцарела, което след готвене в тенджера се превръща в горещо топящото се удоволствие със всяка хапка!

Рецепта, която ще харесат всички, възрастни и деца.

Можете да замените моцарелата с проволоне или скаморца. Освен това, ако имате проблеми с непоносимост към лактоза, можете да използвате сирене без лактоза.

Сложете галетата и водата в купа. Оставете ги настрана. Тази стъпка ще направи вашите кюфтета меки, не сухи. Можете също да замените водата с мляко.

Изсипете смляното говеждо месо в купа и го овкусете с щипка сол, настърган пармезан, нарязана скилидка чесън, нарязан магданоз и яйца. Разбъркайте и накрая добавете галета, напоена с вода.

Смесете добре всички съставки, докато образуват компактно тесто от каймата.

Вземете парче омесена кайма и в центъра поставете кубче моцарела.

Завъртете месото около моцарелата и го оформете с ръце, докато се образува кръгло кюфте.

Продължете по този начин, докато свърши каймата и оформите всички кюфтета.

Когато сте готови, запържете нарязания лук в голяма тенджера със зехтин. Направете го прозрачен.

След това добавете телешките кюфтенца и гответе за няколко секунди, докато се запържат от всички страни.

Добавете доматеното пюре, щипка сол и листата босилек. Ако желаете, можете да добавите и грах.

Добавете около половин чаша вода и се покрийте тенджерата с капак.

Гответе ги на слаб огън за около 35 минути, като проверявате готвенето често.

В края на готвенето изключете котлона и сервирайте кюфтетата с доматен сос горещи, поръсени с босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: