Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Нежна шоколадова лава

Нежна шоколадова лава

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431696262
Нежна шоколадова лава
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тази нежна шоколадова лава е истинско удоволствие за всички сетива"

Необходими Продукти

  • натурален шоколад - 200 г
  • масло - 200 г
  • захар - 140 г
  • брашно - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • За украсата
  • ягоди
  • малини
  • боровинки
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня стопете шоколада, маслото и захарта.

След като се разтопят, ги оставете да с охладят.

Разбийте яйцата с вилица или телче, добавете ги към шоколадовата смес и отново разбъркайте.

Накрая добавете ванилията и брашното.

Разпределете сместа в еднократни формички за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина и сте поръсили с брашно.

Поставете приготвеното шоколадово суфле във фризера поне за 1 час.

Като мине 1 час, печете лава кейка в предварително загряа фурна на 220 градуса за около 10 минути.

Преди да ги обърнете, изчакайте да поотдъхнат.

Поднесете нежната шоколадова лава топла, но не гореща.

Готовата лава може да поднесете с плодове или да поръсите с пудра захар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: