Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Нежна шоколадова торта с маскарпоне

Нежна шоколадова торта с маскарпоне

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Нежна шоколадова торта с маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Шоколад и маскарпоне - това е като магическо заклинание за вкусна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 50 г
  • какао - 25 г
  • Пълнеж
  • желатин - 2 ч.л. на прах
  • вода - 3 с.л. студена
  • шоколад - 200 г черен
  • маскаропоне - 500 г
  • пудра захар - 75 г
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 4 с.л. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на водна баня. Махнете от котлона и охладете за 2 минути. Пресейте брашното с какаото и сместете с яйцата. Намазнете форма за печене с диаметър 23 см и сипете тестото вътре. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.

Смесете желатина със студената вода и оставете да престои за 5 минути. Разделете блата на две части и едната сложете във формата за печене. Сложете купичката със желатина в топла вода, докато той се разтопи.

Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маскарпонето със захарта, ванилията, киселото мляко и горещата вода. Сипете желатина в сместа с маскарпонето.

Половината от тази смес се сипва в друга купа и се смесва с разтопения шоколад. Изсипете върху блата и покрийте с другия блат. Завършете тортата с оставащото маскаропоне, оставете да се охлади за няколко часа и поднесете.

Още рецепти за шоколадови торти:

Шоколадова торта

Дяволска шоколадова торта

Шоколадова торта без брашно

Безглутенова шоколадова торта

Голяма шоколадова торта

Орехово-шоколадова торта

Шоколадова торта с палачинки

Шоколадова торта Веган

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.2
50
42
32
21
10
Дай твоята оценка: