Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на водна баня. Махнете от котлона и охладете за 2 минути. Пресейте брашното с какаото и сместете с яйцата. Намазнете форма за печене с диаметър 23 см и сипете тестото вътре. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.
Смесете желатина със студената вода и оставете да престои за 5 минути. Разделете блата на две части и едната сложете във формата за печене. Сложете купичката със желатина в топла вода, докато той се разтопи.
Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маскарпонето със захарта, ванилията, киселото мляко и горещата вода. Сипете желатина в сместа с маскарпонето.
Половината от тази смес се сипва в друга купа и се смесва с разтопения шоколад. Изсипете върху блата и покрийте с другия блат. Завършете тортата с оставащото маскаропоне, оставете да се охлади за няколко часа и поднесете.
Още рецепти за шоколадови торти:
Шоколадова торта Веган