Шоколадов чийзкейк с крема сирене и сметана

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
183
1k
487
532
2
06/05/2020
"Рецепта за щастие - нарича се шоколадов чийзкейк "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 328
  • Преглеждания за месеца3328
  • Преглеждания за седмицата175
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • какаови бисквити - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • крема сирене - 250 г (2 пакетчета)
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 малки
  • готварски шоколад - 150 г
  • канела - щипка
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на блендер смиламе бисквитите до фини трохи.

Към тях добавяме разтопеното масло и щипка канела (пожелание).

Във форма с падащи стени и дъно (ринг) поставяме бисквитената смес и притискаме.

Печем на 180 градуса за 7-8 минути. Оставяме да се охлади.

Разбиваме крем сиренето със захарта.

Добавяме яйцата и разбиваме отново.

Накрая прибавяме ванилията и заквасената сметана и бъркаме отново до хомогенност.

Разтапяме на водна баня шоколада. Много е важно той да е леко охладен, за да не пресечем сместа за шоколадовия чийзкейк.

Добавяме го към сместа и обвиваме формата с алуминиево фолио.

Изсипваме млечната смес върху бисквитената основа. Печем разкошния чийзкейк в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 40 мин.

Сладкишът добива лека кафеникава коричка отгоре.

Добре е плавно да го изстудим, като най-добре това се получава, като го оставите в изключена фурна с отворена врата.

След това охлаждаме шоколадовия чийзкейк с крема сирене и сметана за няколко часа в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
06.05.2020 18:31
Превъзходен!
0
0