Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадово брауни с червено цвекло

Шоколадово брауни с червено цвекло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Шоколадово брауни с червено цвекло
Снимка: Ivelina
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Интересна комбинация от вкусове при шоколадовото брауни с червено цвекло, която сме убедени, че ще оцените"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 125 г
  • кафява захар - 225 г Мусковадо
  • олио - 125 г
  • яйца - 2
  • бадемово брашно - 75 г
  • нишесте - 25 г царевично
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1
  • червено цвекло - 1 средна глава, сварена
  • орехи - 75 г за отгоре
  • маскарпоне - 50 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 170 градуса. Намаслете тавичка с размери 15/30 см или поставете кухненска хартия. Аз предпочитам тавичката да е с хартия.

В малка купа разбъркайте заедно бадемовото брашно, орехите, нишестето, бакпулвера и солта.

Начупете шоколада в малка купа и разтопете на водна баня над тенджера на средно слаб огън.

Изсипете сместа в голяма купа и оставете да се охлади за около 5 минути.

Разбийте яйца със захарта и ванилия до хомогенна смес за около една минута.

Добавете разтопения и леко охладен шоколад към яйчената смес.

Добавете сухата смес към шоколада и яйцата и разбъркайте да се обединят съставките добре. По правило сместа за браунис не се бърка много.

Накрая добавете настърганото и сварено предварително цвекло.

Печете за 25 минути, след като загреете фурната до 170 градуса. Намаслете тавичка с размери 15/30 см или поставете кухненска хартия.

Извадете шоколадовия сладкиш от фурната и оставете да се охлади за 30 минути преди сервиране.

Украсете със малини и маскарпоне или друго кремообразно сирене.

Това брауни с червено цвекло е невероятно вкусно.

Горещо ви препоръчвам да си приготвите.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: