Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Класически свински ребра на фурна с вино

Класически свински ребра на фурна с вино

Класически свински ребра на фурна с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Приветстваме класиката задружно със свинските ребра на фурна с вино"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 2 кг
  • сол - 2 с.л. равни
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • червен пипер - 3 с.л. равни
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на порции.

Подправките и олиото се смесват. Получената смес се втрива в ребрата.

Ребрата се оставят минимум 2 часа да престоят с подправките.

В намазана тава с олио или свинската мас се нареждат маринованите ребърца.

Доливате 200 мл вино червено. Покривате с фолио и печете 60 мин в предварително загрята на 200°C фурна.

Махате фолиото и допичате според ваш вкус от 15 до 30 минути

Сервирайте класическите свински ребра на фурна с вино с гарнитура по ваше желание.

Да ви е вкусно.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: