Начин на приготвяне
Ребрата се нарязват на порционни цели парчета. От 1.5 кг се получават средно 3-4 порции.
Смесват се посочените съставки за марината - бялото вино, мед, черен и червен пипер, универсална подправка, соев сос и мащерка. Кравето масло трябва да е леко разтопено.
Свинските ребърца се намазва хубаво с марината и се слагат в тавичка. Хубаво е така да престоят поне няколко часа, за да се овкуси добре.
Лукът, морковът и чесънът е нарязват на едро и се слагат в тавичката при месото. Посоляваме със сол.
Налива се около 400 мл вода. Завиваме със алуминиево фолио и печем във фурната на умерено силна температура около 2 часа. Преди да ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото, за да се запекат.
Сервирайте глазираните ребра върху канапе от задушен ориз.
Добър апетит!