Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Глазирани свински ребра с мед и бяло вино на фурна

Глазирани свински ребра с мед и бяло вино на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5294k1k2k5
Глазирани свински ребра с мед и бяло вино на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Свинско глазирано с мед - звучи като нещо, което на всяка цена трябва да бъде опитано"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън лук - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • за марината
  • бяло вино - 150 мл
  • краве масло - 100 г
  • мед - 1 с.л. пълна
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - на върха на ножа
  • универсална подправка - 1 ч.л. (пикантина)
  • соев сос - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 щипка по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на порционни цели парчета. От 1.5 кг се получават средно 3-4 порции.

Смесват се посочените съставки за марината - бялото вино, мед, черен и червен пипер, универсална подправка, соев сос и мащерка. Кравето масло трябва да е леко разтопено.

Свинските ребърца се намазва хубаво с марината и се слагат в тавичка. Хубаво е така да престоят поне няколко часа, за да се овкуси добре.

Лукът, морковът и чесънът е нарязват на едро и се слагат в тавичката при месото. Посоляваме със сол.

Налива се около 400 мл вода. Завиваме със алуминиево фолио и печем във фурната на умерено силна температура около 2 часа. Преди да ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото, за да се запекат.

Сервирайте глазираните ребра върху канапе от задушен ориз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: