Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна със свежа гарнитура

Свински ребра на фурна със свежа гарнитура

Свински ребра на фурна със свежа гарнитура
Снимка: Радослав Иванов
1 / 2
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Свински ребра на фурна с гарнитура - чудничко!"

Необходими Продукти

  • ребра - 1 кг
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • краве сирене - 400 г
  • маслинова паста - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • рукола - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • домашно песто - босилек със зехтин
  • мащерка
  • барбекю сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялата редица свински ребра се мариноват от двете страни поотделно.

От едната страна се поръсват с мащерка и се намазват със сос Барбекю, от другата страна се поливат с песто, което в случая може да бъде заменено просто с босилек и зехтин. Колкото по-дълго седят мариновани ребрата - толкова по-добре се овкусяват. Солта тук е по-скоро по желание.

Слагат се в плик за печене, пекат се във фурна с вентилатор на 180 градуса в продължение на 1 час. След това пликът се разрязва и се оставят още 10-15 мин. във фурната докато добият загар.

Гарнитура: Доматът, патладжанът и тиквичката се нарязват на шайби. Патладжанът и тиквичката се намазват със зехтин, сол и черен пипер.

Гриловат се за кратко на оребрен тиган. Подреждат се една върху друга шайбите от патладжан, тиквичка и домат.

Върху тях/до тях се добавят парче сирене и малко маслинова паста. Руколата също се добавя към гарнитурата. Подредбата тук е въпрос на вкус и въображение!

Бон Апети! Свински ребра на фурна със свежа гарнитура са чудни!

Страхотна рецепта за свински ребърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: