Моето класическо парфе

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
182
680
806
280
07/05/2020
"За ценителите на хубавите десерти - класическо парфе за чудо и приказ "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 528
  • Преглеждания за месеца4528
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата, първо, разбиваме яйцата със захарта. След това добавяме разтопеното масло, ваниловата захар, брашното и бакпулвера.

Разбиваме до хомогенност и изсипваме сместа в кръгла тавичка върху хартия за печене. Печем на 180 градуса около 10-12 минути. Оставяме изпечения блат да се охлади.

Приготвяме крема, като разтваряме желатина в студеното прясно мляко. Оставяме го да набъбне и загряваме на водна баня за 20-30 секунди.

В купа разбиваме крема сиренето със захарта и заквасената сметана. Добавяме разтворения желатин и отново разбиваме.

Сладкарската сметана разбиваме до образуване на връхчета, добавяме я в крема и разбъркваме хубаво на ръка.

Поставяме блата във форма за торта с отделящо се дъно. Отгоре изсипваме сметановия крем, заглаждаме и прибираме в хладилника за 30-40 минути да се стегне.

През това време взимаме половината малини, намачкваме ги и ги претриваме през сито, за да отделим сока.

Сипваме сока в малка касерола, добавяме захарта и загряваме. Варим до получаване на гъст сироп.

Разтваряме желатина във водата. Оставяме го да набъбне и го загряваме за 30 секунди на водна баня. След това го смесваме със сиропа.

Изваждаме домашното парфе от хладилника, отгоре подреждаме малините и заливаме с малиновото желе.

Прибираме класическото парфе отново в хладилника и оставяме за 24 часа, за да се стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
08.05.2020 07:09
Разкош!
1
0