Начин на приготвяне
В купа с миксер разбиваме яйцата със захарта в продължение на 5 минути. Добавяме олиото постепенно и есенцията. След това пресяваме брашното и го добавяме към сместа и с дървена лъжица бъркаме.
В тава слагаме хартия за печене и изсипваме пандишпановата смес. Печем на 180 градуса до готовност. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов блатът.
Веднага след като извадим готовия пандишпанов блат, отлепяме хартията за печене и навиваме на руло. Оставяме да изстине.
През това време в купа изсипваме заквасената сметана и добавяме пудра захар в зависимост, колко искаме да ни е сладък кремът. Добавяме и ванилова есенция, разбъркваме и охлаждаме в хладилник.
Развиваме рулото, намазваме блата със сладко от ягоди и добавяме крема, като внимателно го разпределяме и навиваме отново на руло.
Разтопяваме черния шоколад в микровълнова или на водна баня, като към него добавяме маслото. Готовото руло измазваме с черния шоколад. В блендер смиламе орехите и декорираме пандишпановото руло.