Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Моето пандишпаново руло

Моето пандишпаново руло

ViktoriaViktoria
Чирак
63436133459
Моето пандишпаново руло
Снимка: Viktoria
1 / 5
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ето това руло всяка домакиня с гордост би нарекла Моето руло"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • есенция ром - 1 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 500 г
  • пудра захар
  • сладко от ягоди
  • ванилия - есенция
  • За заливката
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме яйцата със захарта в продължение на 5 минути. Добавяме олиото постепенно и есенцията. След това пресяваме брашното и го добавяме към сместа и с дървена лъжица бъркаме.

В тава слагаме хартия за печене и изсипваме пандишпановата смес. Печем на 180 градуса до готовност. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов блатът.

Веднага след като извадим готовия пандишпанов блат, отлепяме хартията за печене и навиваме на руло. Оставяме да изстине.

През това време в купа изсипваме заквасената сметана и добавяме пудра захар в зависимост, колко искаме да ни е сладък кремът. Добавяме и ванилова есенция, разбъркваме и охлаждаме в хладилник.

Развиваме рулото, намазваме блата със сладко от ягоди и добавяме крема, като внимателно го разпределяме и навиваме отново на руло.

Разтопяваме черния шоколад в микровълнова или на водна баня, като към него добавяме маслото. Готовото руло измазваме с черния шоколад. В блендер смиламе орехите и декорираме пандишпановото руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: