Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Моето класическо парфе

Моето класическо парфе

Моето класическо парфе
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"За ценителите на хубавите десерти - класическо парфе за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 50 г
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • сладкарска сметана - 250 г
  • крема сирене - 150 г
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 100 мл
  • За украса
  • малини - 2 ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 100 мл студена
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата, първо, разбиваме яйцата със захарта. След това добавяме разтопеното масло, ваниловата захар, брашното и бакпулвера.

Разбиваме до хомогенност и изсипваме сместа в кръгла тавичка върху хартия за печене. Печем на 180 градуса около 10-12 минути. Оставяме изпечения блат да се охлади.

Приготвяме крема, като разтваряме желатина в студеното прясно мляко. Оставяме го да набъбне и загряваме на водна баня за 20-30 секунди.

В купа разбиваме крема сиренето със захарта и заквасената сметана. Добавяме разтворения желатин и отново разбиваме.

Сладкарската сметана разбиваме до образуване на връхчета, добавяме я в крема и разбъркваме хубаво на ръка.

Поставяме блата във форма за торта с отделящо се дъно. Отгоре изсипваме сметановия крем, заглаждаме и прибираме в хладилника за 30-40 минути да се стегне.

През това време взимаме половината малини, намачкваме ги и ги претриваме през сито, за да отделим сока.

Сипваме сока в малка касерола, добавяме захарта и загряваме. Варим до получаване на гъст сироп.

Разтваряме желатина във водата. Оставяме го да набъбне и го загряваме за 30 секунди на водна баня. След това го смесваме със сиропа.

Изваждаме домашното парфе от хладилника, отгоре подреждаме малините и заливаме с малиновото желе.

Прибираме класическото парфе отново в хладилника и оставяме за 24 часа, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Разкош!
08.05.2020 07:09
1