Начин на приготвяне
Ако сте купили замразени туби калмари, ги размразете и ги залейте с гореща вода.
Оставете ги около минута в горещата вода, изцедете ги и ги почистете от външната ципа и остатъци от роговата пластина вътре в тубата.
Прекарвате острието на ножа по повърхността на калмара, но без да правя разрез. Хванете ципата и да я премахнете. След като сте почистели от ципата, калмарите се нарязват на шайби.
Овкусете със сол, черен пипер, лют пипер или други подправки по ваше желание. Белтъците + щипка сол ги разбивайте на сняг. Шайбите ги оваляйте в брашното и ги пуснете при белтъците. Разбърквате, така че да са добре оваляни в белтък и са готови за паниране.
Сгорещете олиото. Пържете калмарите на части, пържете около 2 минута.
Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, и пуснете в олиото следващата порция калмари.
Поднесете ги топли и с лимон.