Свински пържоли с гъби и армеева чорба

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Новак
14
55
45
11
10/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода. Свинското месо се оформя на средно дебели свински пържоли.

Всяка от пържолите се осолява от 2-те страни. В широка чиния се сипва брашно. Всяка пържола се овалва в брашно. В тиган се слага олио да загрее. Пържолите се запържват леко от двете страни, запечатват се.

Нареждат се в тава. Поливат се с мазнината от запечатването им. Гъбите се доизмиват. Нарязват се на филийки.

Разпределят се в тавата. Сипва се армеева чорба, колкото да покрие пържолите с гъби. Тавата се завива с фолио.

Пекат се на 180 градуса поне 2 часа и половина. Преди да се извадят от фурната, се маха фолиото да се запекат.

Свински пържоли с гъби и армеева чорба - само за ценители!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар