Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби моркови

Свински пържоли с гъби моркови

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Свински пържоли с гъби моркови
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Крехки свински пържолки с гъби и моркови, които са си просто ястие-мечта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • моркови - 200 г
  • печурки - 500 г
  • ленено семе - 1 с.л.
  • топено сирене - 50 г
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • вино бяло - 150 мл
  • прясно мляко - 30 мл
  • шафран - 0.3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе маринатата за свинско, като поставите шафрана в леко подтоплено прясно мляко за 20 минути. След това смесете разтворилия се в млякото шафран с бялото вино. Маринатата е готова.

Нарежете месото на пържоли с желаната от Вас големина и дебелина и ги поставете в тавата, в която ще ги печете.

Залейте ги с маринатата и ги оставете в това положение за два часа да се овкусят.

След това нарежете почистените моркови и гъби, прибавете ги към овкусените пържоли заедно с топеното сирене и лененото семе.

Добавете вода и сол, колкото е необходимо, и печете два часа в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Получават се нежни и ароматни пържоли.

Когато пържолите с гъби моркови са готови, сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: