Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Студена армеева чорба

Студена армеева чорба

Студена армеева чорба
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Един позабравен, но много обичан вкус от близкото минало"

Необходими Продукти

  • зелева чорба - 600 мл
  • кисела зелка - 2 бр. листа
  • праз лук - 1/2 стрък
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • люта чушка - 1 бр. суха
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата кисело зеле се нарязват на ситно и се заливат със зелевата чорба.

Прибавя се праз лукът, нарязан на ситно, червеният пипер и олиото. Отгоре се натрошава една суха люта чупка, която може да се припече предварително.

Армеевата чорба подхожда на готвен зрял боб и позабравените ни хляб с джумерки.

Просто ястие, но много тачено едно време от нашите баби и дядовци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: