Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и армеева чорба

Свински пържоли с гъби и армеева чорба

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Свински пържоли с гъби и армеева чорба
Снимка: Стоян Георгиев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • брашно
  • сол
  • олио
  • печурки - 250 г
  • армеева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода. Свинското месо се оформя на средно дебели свински пържоли.

Всяка от пържолите се осолява от 2-те страни. В широка чиния се сипва брашно. Всяка пържола се овалва в брашно. В тиган се слага олио да загрее. Пържолите се запържват леко от двете страни, запечатват се.

Нареждат се в тава. Поливат се с мазнината от запечатването им. Гъбите се доизмиват. Нарязват се на филийки.

Разпределят се в тавата. Сипва се армеева чорба, колкото да покрие пържолите с гъби. Тавата се завива с фолио.

Пекат се на 180 градуса поне 2 часа и половина. Преди да се извадят от фурната, се маха фолиото да се запекат.

Свински пържоли с гъби и армеева чорба - само за ценители!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: