Начин на приготвяне
Печурките се накисват във вода. Свинското месо се оформя на средно дебели свински пържоли.
Всяка от пържолите се осолява от 2-те страни. В широка чиния се сипва брашно. Всяка пържола се овалва в брашно. В тиган се слага олио да загрее. Пържолите се запържват леко от двете страни, запечатват се.
Нареждат се в тава. Поливат се с мазнината от запечатването им. Гъбите се доизмиват. Нарязват се на филийки.
Разпределят се в тавата. Сипва се армеева чорба, колкото да покрие пържолите с гъби. Тавата се завива с фолио.
Пекат се на 180 градуса поне 2 часа и половина. Преди да се извадят от фурната, се маха фолиото да се запекат.
Свински пържоли с гъби и армеева чорба - само за ценители!